<  NIEUWS
Incoterms 2020 van toepassing
16 januari 2020

De aanvang van een nieuw decennium brengt veranderingen met zich mee voor de wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel. De nieuwe Incoterms 2020 zijn gelanceerd!

De International Chamber of Commerce (ICC) heeft de verdeling van verplichtingen, risico’s en kosten bij internationale transacties tussen koper en verkoper betreffende het transport, de verzekeringen, vergunningen en douaneformaliteiten weer herzien. In dit artikel beantwoorden we een aantal vragen over de Incoterms 2020.

Waarom adviseren we u gebruik te maken van de Incoterms 2020?
Om het internationale handelsverkeer vloeiend te laten verlopen en misvattingen tussen koper en verkoper te voorkomen, adviseren we u de Incoterms 2020 te gebruiken. Het zijn de internationale standaardregels, welke toegankelijk zijn in ieder land, waardoor deze een goed handvat bieden om de leveringsvoorwaarden vast te leggen met internationale partijen.

Hoe dien je de Incoterms 2020 te formuleren?
Wanneer koper en verkoper zijn overeengekomen over de te gebruiken Incoterm, moet deze als volgt verklaart worden: <gekozen Incoterms> <overeengekomen haven/plaats> Incoterms 2020®.

Welke Incoterms zijn opgenomen in de Incoterms 2020?
De Incoterms 2020 bestaan uit 11 verschillende Incoterms opgedeeld in zeven die voor elke vorm van verkeer gebruikt kunnen worden en vier specifiek voor transport over zee en binnenwateren. Wilt u alle Incoterms voortaan in één overzicht bij de hand hebben? Download onze hand-out met de Incoterms 2020.