<  NIEUWS
Laatste ontwikkelingen Rotterdamse haven
6 april 2018

Havenbedrijf Rotterdam doet er alles aan om een hoge wereldpositie in te blijven nemen. Ontdek hoe de Rotterdamse Haven in ontwikkeling is om tevens de slimste haven te blijven.

  • Maasvlakte 2 laat zien dat duurzaamheid en economische groei goed samen gaan. Havenbedrijf Rotterdam doet er alles aan om de bedrijven kennis te laten maken met de strenge eisen rondom duurzaamheid als zij zich op dit terrein willen vestigen.
  • Om de diepzee containerterminals, empty depots, railterminals en distributiebedrijven¬†te verbinden op de Maasvlakte, investeert het Havenbedrijf Rotterdam in de aanleg van infrastructuur voor de Container Exchange Route (CER). Daarbij moet deze ontwikkeling de congestie bestrijden en zorgt het voor een vermindering van de kosten.
  • De uitbreiding van truckparking Maasvlakte Plaza is gestart. Het multifunctionele complex wordt naar verwachting met 150 bewaakte parkeerplaatsen uitgebreid en is al uniek te noemen dankzij de veelzijdige functionaliteiten als een informatiebalie, sanitaire voorzieningen, Wi-Fi, was- en droogmachines, kantoorruimtes en een restaurant van Routiers. Shell heeft daarbij onlangs een brandstofpunt geopend en binnenkort kunnen trucks op dit terrein ook terecht bij de grootste Truckwash van Nederland.
  • Om de belemmering van scheepvaartverkeer voor het toenemende goederentreinverkeer te verhelpen, wordt er ge√Įnvesteerd in het verleggen van een deel van de havenspoorlijn.