<  NIEUWS
Latijns-Amerikaanse zuivelconsumptie
10 augustus 2018

Nederland is een echt zuivelland. De zuivelsector zorgt voor een belangrijk deel van onze economie en export, maar hoe zit het met de kansen voor de zuivelsector in Latijns-Amerika?

Samen met wereldspelers als Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Australië, is Nederland op internationaal niveau een van de meest toonaangevende zuivelproducenten. Nederland heeft een flink aandeel op de wereldmarkt met producten als kaas, melkpoeder, consumptiemelk en gecondenseerde melk. Van oudsher blijft zowel de zuivelproductie als -consumptie in Latijns-Amerika daarentegen achter. Maar daar komt verandering in!

De Latijns-Amerikaanse zuivelconsumptie groeit. Dit heeft te maken met een groei in de Latijns-Amerikaanse bevolking, alsmede de verschillende trends die in ontwikkeling zijn. Door de groeiende middenklassen neemt de vraag naar zuivelproducten toe. Ook ontwikkelingen als verstedelijking zorgen voor een verschuiving in eetgewoonten. Producten worden vaker in supermarkten gekocht en daarnaast is een langere houdbaarheid van producten belangrijk aan het worden voor de consumenten.

Brazilië is momenteel leider in de regionale zuivelmarkt. Echter zal de consumptie de komende jaren op regionaal niveau blijven groeien en zal dit kansen blijven bieden voor de Nederlandse zuivelsector, zowel op het gebied van export als van kennis. Mexico, Brazilië en Argentinië zijn de grootste groeiers op het gebied van consumptie.

Gaat u binnenkort zuivel exporteren naar Latijns-Amerika? Raadpleeg dan de website van ZuivelNL voor meer informatie over onder andere de sanitaire en veterinaire eisen van uw product.