<  NIEUWS
Long Beach heeft recordmaand
8 oktober 2020

Met een overslag van 726.000 TEU heeft de haven van Long Beach dit jaar de beste augustusmaand ooit gedraaid. Dit is ruim 9% meer dan 2019.

Augustus is de start van het jaarlijks piekseizoen dat tot en met oktober loopt. In deze periode worden kerstspullen aangevoerd. De overslag in juli van 753.000 TEU was nog hoger dan augustus, echter lag dit, net zoals de maanden ervoor, slechts 1% onder het aantal TEU van vorig jaar.

Directeur Mario Cordero vindt het nog te vroeg om te zeggen dat de haven de coronacrisis te boven is, maar hij heeft goede hoop. “De onzekerheid ​​in de internationale handel en de nationale economie blijft voortbestaan. Augustus was een geweldige maand voor de haven, maar we moeten waakzaam blijven over de blijvende gevolgen van de wereldwijde pandemie”, zegt hij in een toelichting op de cijfers.

De geschiedenis van de Amerikaanse haven aan de Westkust gaat 109 jaar terug. Long Beach is uitgegroeid tot één van de grootste containerhavens van de VS. Het is een belangrijke doorvoerhaven voor goederen die vanuit of naar Azië vervoerd worden.