<  NIEUWS
Nederland en Peru delen elektronische certificaten
9 augustus 2017

De afgelopen maanden zijn de processen omtrent de benodigde certificaten tussen Nederland en Peru vereenvoudigd. Deze stappen lijken de handel van landbouwproducten tussen Nederland en Peru te bevorderen.

De Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA) en haar Peruaanse tegenhanger Servicio Nacional de Sanidad Agropecuaria (SENASA) hebben elektronische certificaten uitgewisseld die nu in beide landen worden erkend. Beide instanties zijn sinds het tekenen van een memorandum in 2015 nauwer gaan samenwerken. De elektronische certificaten zullen het proces sneller maar ook veiliger maken, omdat het de vervalsing van certificaten moeilijker maakt.

Dit zal een nieuw impuls geven aan de handel tussen beide landen. Voor Peruaanse export is Rotterdam de belangrijkste haven binnen Europa, omdat het ook als doorvoerhaven voor de rest van Europa dient. Er wordt verwacht dat Peruaanse producten als mango’s, druiven, avocado’s, asperges, bosbessen en citrusvruchten hierdoor makkelijker op de Nederlandse en Europese markt zullen komen.