<  NIEUWS
Nieuwe Wereld wijn tijdens de feestdagen
29 november 2017

Met de feestdagen voor de deur mag een goede wijn bij het diner niet ontbreken. Door de tegenvallende wijnproductie uit Europese landen, is de kans groot dat u deze kerst kiest voor wijn van buiten Europa, ook wel bekend als Nieuwe Wereld wijn.

Ten opzichte van 2016 is de productie van wijn het afgelopen jaar op wereldwijd niveau met 8,2% afgenomen. Volgens de internationale wijnorganisatie OIV komt dit met name door de slechte weersomstandigheden die de belangrijkste wijnproducenten hebben getroffen in Europa. Met name Frankrijk, Italië en Spanje -de drie grootste wijnproducenten ter wereld- hebben te maken gehad met extreme vorst in het voorjaar en een zeer droge zomer.

De landen in Europa waar de productie van wijn hoger ligt dan vorig jaar zijn Portugal, Roemenië, Hongarije en Oostenrijk. De productie van Nieuwe Wereld wijnen onder andere uit Australië, Argentinië en Brazilië is ook toegenomen. De aanzienlijke toename van de wijnproductie in Zuid-Amerika heeft voornamelijk te maken met de slechte oogst in 2016. Dat jaar had Zuid-Amerika te maken met extreme weersomstandigheden in verband met het El Niño fenomeen.

Chili en Argentinië zijn de belangrijkste wijnproducenten in Zuid-Amerika. Door de wereldwijde schaarste van wijnproductie heeft de Zuid-Amerikaanse wijn een stijging gezien in prijzen, zowel van wijn in fles als in bulk.

Wist u dat Jordex al jarenlang ervaring heeft in het verschepen van wijn? Neem voor meer informatie over onze Wine Desk contact op met Celeste Flores.