<  NIEUWS
Ontwikkelingen West-Afrika
9 maart 2018

Verscheept u goederen naar West-Afrika? Wij brengen u graag op de hoogte van de locale ontwikkelingen. Tema en Takoradi stellen het Waiver document verplicht en Douala Port in Kameroen kampt met hevige congestie.

Om toezicht te houden op het export- en importverkeer en de instanties van Tema en Takoradi op de hoogte te stellen van informatie over de goederen, afzender en geadresseerde, wordt de Waiver per 1 april 2018 verplicht gesteld. Houd er rekening mee dat u de waiver, ook wel Cargo Tracking Note (CTN) genoemd, moet hebben ingediend bij de ontvangende autoriteiten, op het moment dat de lading arriveert in de loshaven.

Worden uw goederen naar Douala Port verscheept, dan is de kans groot dat uw verscheping vertraging oploopt. Door overcapaciteit loopt de operatie in de haven  flinke vertraging op. Containers kunnen niet op tijd afgevoerd worden aan de kade, omdat rederijen moeten wachten op een ligplaats. Wij willen u erop wijzen dat er hierdoor mogelijk een congestietoeslag doorbelast kan worden.

Wilt u regelmatig op de hoogte worden gesteld over ontwikkelingen, nieuws en kennis over logistiek en transport van en naar Afrika? Meld u dan aan voor onze Afrika nieuwsbrief.