<  NIEUWS
Palletisatiebeleid Nigeria
26 februari 2018

Verscheept u goederen naar Nigeria? Dan dient u er rekening mee te houden dat er sinds december strengere eisen gelden voor het palletiseren van containers. Ontdek hier de gewijzigde instructies.

Het Nigeriaanse federale ministerie van Financiën heeft het palletisatiebeleid gewijzigd, als gevolg van een reeks klachten en verzoeken afkomstig van het handelspubliek. Het handelsbeleid is aangepast om het zakendoen met Nigeria te vergemakkelijken.

Wij hebben de laatste en gewijzigde instructies waaraan moet worden voldaan, voor u op een rijtje gezet:

  • Alle gecontaineriseerde lading die Nigeria binnenkomt moet voldoen aan:
    1. De internationale normen voor het verpakken, vullen en laden van containers
    2. De specifieke verpakkings- en stapelstandaarden die zijn voorgeschreven door de oorspronkelijke fabrikant van het product
  • Lege stapels of het laden zonder pallets van gecontaineriseerde lading is aanvaardbaar mits deze voldoen aan de criteria uit punt 1.
  • Met uitzondering van gebruikte auto’s en zware machines, moeten losjes verpakte nieuwe of gebruikte artikelen zonder het laad- en verpakkingsvoorschrift van de fabrikant, worden verpakt in overeenkomstige kratten of dozen met a-top pallets.
  • Verder wordt geadviseerd alle goederen in containers netjes te laden op een manier die de veiligheid bij het hanteren bevordert en snel onderzoek en opruiming in de havens door de Nigeria Customs Service mogelijk maakt.
  • Bij niet-naleving van de bovenstaande bepalingen, ontworpen voor een naadloos implementatiebeleid, zal de Nigeria Customs Service sancties opleggen.
  • Goederen waarvoor formulier ‘M’ al vóór de ingangsdatum van 1 januari 2018 is vastgesteld, hebben vrijstelling van het palletisatiebeleid tot 31 maart 2018.

Heeft u nog vragen over het verpakken van uw pallets? Neem dan contact op met onze Afrika specialist Joey Verbrugge.