<  NIEUWS
Record in Rotterdamse haven
6 juni 2019

Het innovatieve klimaat in de Rotterdamse havenregio werpt zijn vruchten af. Met een containeroverslag van meer dan 13,5 miljoen ton over de maand april, heeft de haven een record behaald. Zou er nog meer inzitten?

Vanaf augustus 2018 is er een stijgende lijn te zien. Met een kwartaalrecord heeft 2019 een goede aanvang gehad, dat met een kers op de taart is doorgetrokken in april. Naast dat de haven de grootste hoeveelheid ooit heeft behaald in één maand, is de containeroverslag tevens gegroeid met meer dan 5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Maar hier blijft het niet bij! Deepsea terminals beschikken over voldoende ruimte om de groei op te vangen en er wordt flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur. De Container Exchange Route (CER) is één van de voorbeelden hiervan, die ervoor moet gaan zorgen dat de uitwisselkosten van containers geminimaliseerd worden en dat de verbinding tussen containerbedrijven op de Maasvlakte wordt verbeterd. Benieuwd naar hoe de CER eruit komt te zien? Bekijk de video!