<  NIEUWS
Rederijen lanceren boete voor verkeerd declareren gevaarlijke lading
16 september 2019

Vanuit veiligheidsoogpunt is het van belang dat rederijen op de hoogte zijn van welke producten er in een container zitten. Per 15 september is er een boete van toepassing wanneer gevaarlijke lading verkeerd wordt gedeclareerd.

Afgelopen jaren is er meerdere malen brand uitgebroken op vrachtschepen, met het incorrect opgeven en laden van gevaarlijke goederen als vermoedelijke oorzaak. Gemiddeld blijkt er iedere twee maanden een scheepsbrand voor te komen. Indien er niet is opgegeven dat er gevaarlijke vracht aanwezig is in de container, kan deze op een minder veilige plek worden geplaatst op het schip.

Onder andere Maersk, Hapag-Lloyd, HMM en OOCL zullen vanaf deze week daarom een straf opleggen voor het onjuist declareren van gevaarlijke stoffen. Dat betekent dat u als verlader verantwoordelijk bent voor mogelijke kosten en gevolgen als resultaat van het schenden van de regelgeving voor gevaarlijke stoffen. Bij Hapag-Lloyd bedraagt deze boete 15.000 dollar.

Om u aan de regelgeving voor gevaarlijke goederen te houden, dient u bij het boeken aan te geven welke gevaarlijke goederen de lading betreft. Desondanks adviseren we u dit al aan te geven bij het opvragen van de offerte, zodat wij u de meest passende prijsopgave kunnen geven. Voor meer informatie of een aanvraag kunt u contact opnemen met uw bekende contactpersoon binnen Jordex.