<  NIEUWS
Rederijen vormen nieuwe allianties
10 februari 2017

Vanaf april 2017 zullen containerrederijen de handen ineen slaan om nieuwe allianties te vormen. De vorming van deze nieuwe allianties zal gevolgen hebben voor de door hen aangeboden diensten.

Na de samenvoeging van de rederijen China Shipping en Cosco vorig jaar februari, zullen zij als Cosco Shipping Lines samen met CMA CGM, OOCL en Evergreen per april 2017 een nieuwe alliantie starten onder de naam Ocean Alliance.

Met ingang van april 2017 zal ook The Alliance gevormd worden, die bestaat uit de containerrederijen: Hapag-Lloyd, Yang Ming, UASC, MOL, NYK Line en “K”Line. HMM en Hamburg Sud zullen nauw samenwerken met de 2M, bestaande uit Maersk en MSC.

De allianties zullen nieuwe afvaarten, transittijden, bestemmingen en handelsroutes aanbieden. Het vaarschema van de Ocean Alliance is al bekend. Naast Rotterdam heeft ook de haven van Hamburg een prominente plek gekregen in het vaarschema.

Kortom, de komende tijd gaan rederijen een operationele en financiële uitdaging tegemoet.

Als gevolg van de blank sailings op de Westbound trade richting Europa na het Chinese nieuwjaar afgelopen januari en in combinatie met overvolle schepen, is de scheepsruimte voor exportlading in maart zeer beperkt. Tevens worden er door overboeking van schepen veel containers “gerolled” waardoor de druk op de volgende afvaart nog verder toeneemt en de terminals vol staan.

Wij adviseren u daarom de komende tijd op een zo vroeg mogelijk tijdstip uw boeking te plaatsen. Neem voor verdere vragen en/of onduidelijkheden contact op met uw bekende contactpersoon van Jordex.