<  NIEUWS
Reefer markt groeit en innoveert
28 april 2020

Door de veranderde voorkeuren van de consument en de vraag naar verse producten worden er steeds meer goederen in reefer containers vervoerd.

Naast dat versproducten steeds vaker het bord van de consument vullen, worden er ook steeds meer hoogwaardige producten per reefer vervoerd. Denk aan elektronische producten die door de geïsoleerde reefer containers niet onderworpen zijn aan grote temperatuurverschillen.

Om te kunnen blijven inspelen op het groeiende gebruik van gekoelde containers wordt het voor de Rotterdamse haven in de toekomst noodzakelijk om aanpassingen te doen. Het uitbreiden van de energievoorziening is één van de belangrijkste ontwikkelingen, vanwege de hoge energievraag van de containers.

Ook op innovativiteit wint de reefer markt in het containertransport. De slimme koelcontainer is koploper in de logistieke markt. Deze is uitgerust met sensoren en verbonden met het netwerk van de betreffende rederij. Het interne klimaat kan hiermee gemonitord worden, waardoor de toestand van de goederen de gehele reis in de gaten gehouden kan worden.

Naar verwachting worden deze vernieuwingen ook in de toekomst toepasbaar op normale containers. De markt maakt hiermee stappen op het gebied van transparantie.