<  NIEUWS
Rol Nederland bij ontwikkeling Tanzania
13 januari 2017

De westerse invloeden worden steeds meer zichtbaar in Tanzania. Het Oost-Afrikaanse land is volop in ontwikkeling en er is nog veel meer te winnen.

Nederlandse bedrijven zijn momenteel actief betrokken bij de uitbreiding en de renovatie van Kilimanjaro International Airport. Hierdoor kan ingespeeld worden op het toenemende toerisme en worden de faciliteiten en logistieke mogelijkheden beter.

Daar Tanzania niet zelf over de financiƫle middelen voor dit soort publieke infrastructuurprojecten beschikt, verstrekt Nederland graag hulp. Projecten zoals deze komen niet alleen Tanzania ten goede, maar genereren ook handel voor de Nederlandse economie.

Ook richt het land zich op het ontwikkelen van nieuwe sectoren. De recente ontdekking van gas zal een grote inkomstenbron worden. Bloemen worden gekweekt vanwege het perfecte klimaat. Vooral het gebied rondom de Kilimanjaro leent zich hier uitstekend voor door de hoge ligging. En er liggen kansen voor afvalverwerkers, die zijn er schaars.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Business Development Director EMEA, Jaap van Dam, assisteert u graag bij het leggen van contacten, het vinden van de juiste routing en adviseren over de verschillende transportmogelijkheden.