<  NIEUWS
Rotterdam creëert wereldwijde verbinding door dans
5 mei 2021

Rotterdam Ahoy is dit jaar het podium van het Eurovisie Songfestival. Van 14 t/m 22 mei laat Rotterdam zien waar verbinding, diversiteit en saamhorigheid voor staan: een feest voor iedereen, door iedereen.

Rotterdam staat nooit stil, ook niet in deze tijd. Dat is hoe Rotterdam Partners onze stad wereldwijd zichtbaar wil maken met de campagne #SWINGALONG, tijdens de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in aangepaste vorm. “We vinden het belangrijk om de stad levendig en aantrekkelijk te houden. Dat komt ook het vestigingsklimaat ten goede. Het maakt het immers leuker om in Rotterdam te wonen en te werken, wat ook uitstraalt op de haven,” aldus Rotterdam Tourist Information.

Talenten die meedoen aan de internationale sociale media campagne worden tijdens de week van de grote finale in de spotlights gezet op het projectiescherm aan de gevel van het World Port Center (WPC), het gebouw waar het Havenbedrijf Rotterdam in gevestigd is. Middels een stream van de projectie aan de Maas kan men zichzelf wereldwijd zien dansen ‘in’ Rotterdam.

De onderstaande #SWINGALONG videoclip staat centraal binnen de campagne en moet men wereldwijd uitdagen om mee te doen aan deze dance challenge en een eigen #SWINGALONG versie te delen via verschillende social media.