<  NIEUWS
Scheepslijst Hanjin
14 september 2016

Negen Hanjin schepen zijn gearresteerd en tien schepen liggen vast in havens omdat dienstverleners werk weigeren. Dit blijkt uit de scheepslijst die verladers en expediteurs laat zien waar de schepen met hun lading liggen.

Van vijf schepen heeft de rederij bevestigd dat deze in beslag zijn genomen. Van de andere vier gearresteerde schepen is de beslaglegging nog niet officieel.

Van de tien schepen die vastliggen, liggen er vier schepen aan beide zijden van het Suezkanaal omdat hen de toegang wordt geweigerd. De andere zes liggen vast omdat havendienstverleners de schepen niet willen assisteren. Zij zijn bang dat ze niet betaald krijgen voor hun diensten.

In totaal liggen er bijna honderd schepen van de Zuid-Koreaanse containerrederij op het water. De schepen hebben meer dan 500.000 containers aan boord met naar schatting 12 miljard euro aan goederen.

Meer dan de helft van de schepen liggen buiten havens voor anker op zee. Deze willen de havens niet binnenvaren omdat ze bang zijn dat de schepen in beslag worden genomen.

Inmiddels heeft Hanjin Shipping twee schepen in de verkoop gezet om de schulden te drukken.

De volledige scheepslijst is gepubliceerd op de website van Hanjin. Containers kunnen daar nu ook gevolgd worden zonder website-login.