<  NIEUWS
Slim, duurzaam en innovatief Rotterdam
11 januari 2019

Rotterdam maakt stappen! Niet alleen om de slimste haven te zijn, maar ook om er als meest duurzame en innovatieve haven uit te komen. Wij blikken terug op 2018, maar kijken ook vooruit naar 2019!

De Rotterdamse containeroverslag in 2018 kent een toename van 5% ten opzichte van 2017. Hiermee heeft de haven een nieuw record behaald van meer dan 14,4 miljoen TEU. Het volume van nat (min 2%) en droog (min 3%) massagoed, zoals olie, erts, kolen en graan, is gedaald in tegenstelling tot duurzame lading als LNG (plus 200%) en biomassa. Hoewel de hoeveelheid van duurzame lading laag was, is het in volume flink gestegen. Ontdek in de video van de Port of Rotterdam wat er in 2018 allemaal gebeurde in ’s werelds meest innovatieve haven!

Hoe vooruitstrevend als Rotterdam is, blijkt uit het feit dat Rotterdam niet gaat wachten op het landelijk klimaatakkoord, maar direct begint met plannen maken voor 2019 om te vergroenen in de haven. Rotterdam wil de klimaatdoelen van Parijs halen en dus in 2030 49% minder CO2 uitstoten.

Als Rotterdams bedrijf dragen wij ook graag bij aan het groen kleuren van de maatschappij. Met een wagenpark van elektrische auto’s en auto’s met een zuinig energielabel proberen wij op onze beurt de uitstoot van CO2 terug te dringen. Daarnaast runnen wij een zoveel mogelijke papierloze organisatie.