<  NIEUWS
Status schepen Hanjin
13 oktober 2016

Ondanks dat Hanjin in Zuid-Korea en Singapore een zogenaamde ‘stay order’ heeft dat tegen beslaglegging moet beschermen, zijn er twee schepen gearresteerd, wat het totaal op zes brengt.

Uit de scheepslijst die is gepubliceerd op de website van Hanjin blijkt dat de ‘Hanjin Xiamen’ in de havenstad Busan in beslag is genomen. Volgens berichtgeving van IHS FairPlay zou het een bunkerleverancier in Zuid-Korea gelukt zijn om gelijk te krijgen van de rechter door erop te wijzen dat het schip onder Panamese vlag vaart. Ondanks dat het schip eigendom is van Hanjin, staat het geregistreerd op naam van het Panamese bedrijf REF 5 Shipping SA.

Vanwege onbetaalde charterkosten heeft scheepseigenaar Rickmers Reederei de ‘Hanjin Rome’ in Singapore gearresteerd. Sinds 1 september 2016 is er een ‘stay order’ van kracht in deze haven, echter werkt deze niet met terugwerkende kracht.

Naast de bovengenoemde gevallen zijn er vier schepen is de VS gearresteerd. Dit brengt het totaal op zes schepen.

Elf schepen liggen er momenteel op zee te wachten op instructies. Tweeënzestig schepen worden of zijn al teruggebracht naar hun eigenaar. Zeventien schepen zijn nog onderweg naar een bestemming om te lossen, waaronder de ‘Hanjin Africa’ en de ‘Hanjin Gold’. Deze zijn beide onderweg naar Hamburg en hebben containers aan boord die voor Rotterdam bestemd zijn.

Voor vragen kunt u terecht bij uw Jordex contactpersoon.