<  NIEUWS
Steun elkaar tijdens coronacrisis
24 maart 2020

“Let een beetje op elkaar”, dat zijn de inmiddels befaamde woorden uit de toespraak van premier Mark Rutte. Nederland komt massaal met mooie initiatieven om elkaar te helpen. Zo kunnen we elkaar steunen:

 • Bestel eten bij je favoriete restaurant
  De horeca doet er alles aan om zich staande te houden nu restaurants verplicht hun deuren hebben gesloten. Om toch nog wat te verdienen en klanten de vertrouwde service te bieden, bezorgen veel restaurants. Bestel eten bij je favoriete restaurant en laat het bezorgen of haal het af. Koks of bedieningsmedewerkers die normaal in hun vrije tijd graag wielrennen, fietsen nu rond met bestellingen. Doen ze dit niet? Koop dat een cadeaubon die je inlevert wanneer ze weer open zijn. Je kunt dit doen via het restaurant zelf of het platform rederestaurants.nl.
 • Koop een bos bloemen
  Kwekers en bloemisten roepen Nederland massaal op om een bosje bloemen niet te laten staan. Door de uitbraak van het coronavirus zijn er bijna geen mensen op de veiling te vinden en hebben veel bloemisten hun winkel moeten sluiten. Meer dan de helft van de bloemen wordt niet verkocht en vernietigd. Koop een mooie bos bloemen; maakt het thuiswerken gezelliger en ruikt lekker! #buyflowersnottoiletpaper
 • Steun lokale en kleine ondernemers
  Terwijl de supermarkten leeg gehamsterd worden, hebben kleine winkeliers en producenten het lastig. Door het wegvallen van de horeca zijn zij een deel van hun afzetmarkt kwijt. Door voorzorgsmaatregelen en personeelstekort hebben sommige kleine ondernemers hun deuren ook gesloten. Support hen door te winkelen bij lokale en kleine ondernemers of bestel online. #supportyourlocals
 • Stuur ouderen een kaartje
  Nu bewoners van verzorgingstehuizen geen bezoek meer mogen ontvangen en veel activiteiten afgelast zijn, is het een eenzame tijd voor oudere mensen. Laat weten dat je aan ze denkt door een kaartje te sturen. Kinderen zitten thuis, maak een tekening en samen de kaart.
 • Wordt een Coronahelper
  Zwakke, kwetsbare en zieke mensen kunnen in deze tijd wel wat hulp gebruiken. Denk aan boodschappen doen, de hond uitlaten of medicijnen ophalen bij de apotheek. Door je aan te melden bijĀ Coronahelpers kun je iets doen voor een ander.