<  NIEUWS
Strenge eisen houten verpakkingsmateriaal
2 mei 2018

Binnenkort een eerste verscheping naar Brazilië? Voor alle zendingen met houten verpakkingsmateriaal naar Brazilië gelden strenge eisen. Informatie over de verpakkingswijze dient u tijdig aan te leveren.

Sinds 2016 gelden er strenge regels vanuit de Braziliaanse havenautoriteiten en het Braziliaanse ministerie van Landbouw. Het gaat om de IN 32 / 2015, met als doel het verminderen van de introductie en verspreiding van ongedierte in het land. De regels zijn van toepassing op onder andere dozen, kratten en pallets die van hout zijn of hout bevatten.

Op de Bill of Lading (B/L) moet worden vermeld of de houten verpakking behandeld is en voorzien is van de juiste certificaten. Als het verpakkingsmateriaal geen hout bevat, dient er ‘niet van toepassing’ vermeld te worden. Deze regels zijn gebaseerd op de Internationale fytosanitaire standaarden die in de ISPM 15 -Regulering van houten verpakkingsmateriaal in de internationale handel- worden vermeld.

Indien bovengenoemde informatie op de B/L ontbreekt wordt uw zending mogelijk niet door de Braziliaanse douane in behandeling genomen en kunt u een boete ontvangen.

Andere landen in de regio waar voorschriften gelden voor houten verpakkingsmateriaal zijn onder andere Argentinië, Chili, Peru, Colombia, Mexico en Costa Rica.