<  NIEUWS
Terugblik business trip Iran
22 juni 2016

Afgelopen maand was Jordex voor de tweede keer in Iran. We hebben de logistieke mogelijkheden verder ontwikkeld. Verder hebben wij diverse beurzen bezocht, waaronder het Holland Paviljoen op de Iran Agro, Iran Food+ Hospitality en de Iran Food+ Beverage.

Naast dat Iran een zeer fascinerend land is met een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking, hebben we goed kunnen zien hoe de nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen in de lucht hangt. Toch gaat het zaken doen met Iran niet zonder slag of stoot en duurt het even voordat nieuwe business echt op gang komt.

Sinds een jaar is Jordex zeer actief in de ontwikkeling van het Midden-Oosten, waaronder Iran. Alle grote rederijen bieden afvaarten aan naar Iran. Jordex onderhoudt hiermee goede relaties. Voor LCL ladingen zijn er diverse mogelijkheden en ook via luchtvracht of wegtransport kunnen we uw goederen naar Iran vervoeren. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen we u in het gehele proces assisteren, natransporten aanbieden en u adviseren bij het verschepen van uw producten.

De verschepingen naar Iran groeien. Momenteel is Iran het derde exportland naar het Midden-Oosten voor Jordex. Waar na de aankondiging van het opschorten van de sancties de export voor bepaalde goederen al toenam, zien we nu een groei in verschillende goederensoorten bij een diversiteit aan klanten. Bandar Abbas zien wij als de populairste haven. Wekelijks zijn hier afvaarten naartoe. Wij kunnen uiteraard ook andere havens in Iran aanbieden of uw transporten via Iran naar buurlanden regelen. Van zowel diverse goederen voor de agrosector, bouwmaterialen, machines en light weight materialen verzorgen wij de verscheping naar Iran.

Jordex neemt een actieve houding aan in de ontwikkelingen in Iran en blijft graag met leveranciers, rederijen en u als klant hierover in gesprek. We zijn erg benieuwd naar uw idee├źn en plannen voor de ontwikkelingen van Iran en horen dan ook graag uw ervaringen. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon of met Kim Mulder-Romeijn, onze Midden-Oosten specialiste.