<  NIEUWS
Toenemende vraag bevroren fruit en groente
4 juni 2018

De populariteit van diepvriesfruit en -groente neemt toe in Europa. Wist u dat landen in de Europese Unie bijna de helft van de totale wereldhandel van deze goederen importeren? Wij vertellen u graag meer hierover!

De totale Europese invoer van diepvriesfruit en -groente is sinds 2012 jaarlijks met gemiddeld 2% gegroeid. Duitsland is de grootste Europese importeur van bevroren fruit, terwijl Frankrijk de plaats inneemt als grootste importeur van diepvriesgroente. Naar verwachting blijft de invoer verder toenemen, voornamelijk op het gebied van bevroren fruit. Van de Latijns-Amerikaanse landen neemt de import naar Europa vooral toe vanuit Mexico en Guatemala.

De toenemende populariteit van deze goederen heeft verschillende factoren als oorzaak. Het bevriezen van fruit en groente verlengt de houdbaarheid van deze producten en behoudt bovendien grotendeels de smaak en voedingswaarde. Dit sluit aan bij de groeiende behoefte vanuit consumenten om zowel gezond als gemakkelijk eten te bereiden.

Ook worden bevroren fruit en groente veelal geïmporteerd om verder verwerkt te worden in diverse producten, zoals in sappen en kant-en-klare maaltijden. Het logistieke aspect van importeren wordt tevens bevorderd door innovaties en ontwikkelingen in de cold chain logistiek.

De verwachte toename in de import van bevroren fruit heeft grotendeels te maken met de toenemende vraag naar verschillende bessensoorten. Bevroren bessen worden steeds vaker door de fruitverwerkende industrie als ingrediënt gebruikt en is in vele huizen een populair ingrediënt voor het bereiden van smoothies en soortgelijke producten.

Heeft u binnenkort een eerste verscheping van deze goederen? Algemene informatie over de vereisten betreffende onder andere voedselveiligheid, etikettering en verpakking zijn hier te vinden. Voor meer informatie en tarieven kunt u contact opnemen met Celeste Flores.