<  NIEUWS
Top 5 Zuid-Afrikaanse gewoontes
26 februari 2018

Doet u zaken in Zuid-Afrika? Om verwarring te voorkomen willen wij u graag kennis laten maken met een aantal gewoontes in dit land. Ontdek de top 5 weetjes over Zuid-Afrika.

  1. Wordt u uitgenodigd voor een Zuid-Afrikaanse braai? Neem dan uw eigen eten mee, maar laat de kip in de supermarkt liggen. Kip is volgens de Zuid-Afrikaanse begrippen geen vlees en wordt gezien als een vegetarische maaltijd.
  2. Er is in bepaalde regio’s van Zuid-Afrika niet genoeg elektriciteit om iedereen tegelijkertijd te voorzien. Kijk daarom niet gek op als het licht tijdens een gezellige avond uitvalt. Delen van het land worden soms om beurten afgesloten.
  3. ‘Nee sorry, dat gaat niet passen’ is iets wat je niet vaak zult horen tijdens een bezoek in Zuid-Afrika. Schik je in, want met maximaal vijf personen in één auto is eigenlijk ruimteverspilling volgens Zuid-Afrikaanse begrippen.
  4. De zin ‘How are you?’ of ‘Howzit?’ zult u vaak horen tijdens het verblijf in Zuid-Afrika. Of u nu uw boodschappen afrekent bij de supermarkt of een reservering wilt maken bij een restaurant, iedereen wil áltijd weten hoe het met u gaat.
  5. Zuid-Afrikanen hebben een goed gevoel voor humor, getuige de vele grappige borden in het land. Kijk daarom niet gek op als u een bord met de volgende tekst tegenkomt: “Push. If that doesn’t work, pull. If that does’nt work either it’s because we’re closed.”