<  NIEUWS
Transport voedingsmiddelen neemt toe
14 april 2020

Terwijl sommige sectoren erg onder druk staan en moeite hebben het hoofd boven water te houden, draaien andere sectoren overuren. Neem de markt voor voedingsmiddelen.

Het is u vast opgevallen dat de afgelopen weken bepaalde schappen soms leeg waren doordat consumenten op grotere schaal en voor een langere periode boodschappen hebben ingeslagen. De vraag naar (gezonde) etenswaren en voeding met lange houdbaarheid stijgt. Deze ontwikkeling is ook terug te zien in de zeevracht.

Ondanks dat veel Nederlandse bedrijven nu vanuit huis of met minder krachten werken, zien we een toename in reeferactiviteiten op de export. Het transport van eerste levensbehoefte voedingsmiddelen gaat onveranderd door, het is aangemerkt als cruciaal.

Wereldwijd heeft een aantal grote havens een lockdown geïntroduceerd, maar er wordt vaak een uitzondering gemaakt voor voedselwaren die veelal verscheept worden in reefers. De situatie verschilt uiteraard per haven, maar dit laat zien dat de huidige situatie niet in alle sectoren beperkingen oplegt.

Het is veelbelovend voor de Nederlandse exporteur, maar het is uiteraard van groot belang om goede afspraken te maken met de leverancier of ontvanger in het buitenland. In deze chaotische tijden zijn informatie en duidelijkheid cruciaal om handel voort te kunnen zetten.