<  NIEUWS
VAE bouwt aan spoorwegnetwerk
17 juni 2019

Etihad Rail zet Abu Dhabi en Khalifa Port op de kaart met de ontwikkeling van een spoorwegnetwerk van 605 kilometer lang. Het netwerk loopt van de grenzen van Saoedi-Arabië tot aan Fujairah en de noordelijke emiraten.

Het spoorwegnetwerk is bedoeld om belangrijke punten binnen de VAE met elkaar te verbinden, maar strekt zich ook uit over de GCC (Gulf Cooperation Council) en verbindt alle zes landen in de regio. Het netwerk zal ook Khalifa Port aandoen, wat een enorm voordeel is voor de containerdoorvoer.

Momenteel gebeurt alles per truck wat voor veel vertraging en wachttijden zorgt aan de grenzen. Het spoorwegnetwerk zal op verschillende vlakken bevorderlijk zijn voor de handel, zowel op het gebied van de kosten als de snelheid van leveringen.

De federale wet voor de oprichting van de spoorweg, welke betrekking heeft op verschillende aspecten, zoals infrastructuur, vergunningen en veiligheid, is inmiddels goedgekeurd. De voltooiing van het infrastructuurproject was oorspronkelijk gepland in 2018, maar na een onderbreking van onbepaalde tijd, zal de oplevering nu naar verwachting in 2021 plaatsvinden.