<  NIEUWS
Verbeterde infrastructuur in Polen
27 mei 2019

Polen is actief bezig om de infrastructuur rondom de grensovergang Maleszewicze te verbeteren. De nieuwe brug over de Bug-rivier moet in 2023 klaar zijn en zal de capaciteit van spoorvervoer op het grensknooppunt verhogen.

De nieuwe brug is het belangrijkste project, omdat het de grens vormt tussen Polen en Wit-Rusland. Voor het vergroten van de operationele capaciteit van de Małaszewicze laadfaciliteit wordt 500 miljoen euro toegewezen door Polen. De opslagcapaciteit in Małaszewicze zal hiermee worden verhoogd van de huidige 2,5 miljoen TEU naar meer dan 15 miljoen TEU in 2026.

Naast de nieuwe brug zijn er nog andere ontwikkelingen aan de gang. Zo worden de stations Terespol, Maleszewicze en Biala Podlaska gemoderniseerd en worden er extra rails aangelegd met breed spoor. Ook worden de faciliteiten voor het overladen van de containers verbeterd.

Vandaag de dag kan het land 14 treinen verwerken. Met deze brug en de andere opgewaardeerde stations, kan het maar liefst 55 treinen per dag aan.