<  NIEUWS
Voorkom manifestcorrecties en de daarmee gemoeide kosten
1 juli 2019

Na vertrek van de boot worden in een manifest alle cognossementen vermeld die zijn afgegeven voor de lading aan boord van het schip. In dit artikel vertellen we meer over hoe manifestcorrecties en de daarmee gemoeide kosten voorkomen kunnen worden.

Op het manifest staan o.a. de details van de BL’s, zoals de lading, de verlader, de geadresseerde, het gewicht en de verpakking. Na vertrek van de boot wordt het manifest gesloten.

Indien na de sluiting van het manifest nog correcties op de BL moeten worden aangebracht dan is een manifestcorrectie de enige manier waarop deze wijzigingen door de rederij kunnen worden doorgevoerd. Helaas brengen manifestcorrecties wel kosten met zich mee.

Een correcte en tijdige afhandeling van het BL proces voorkomt aanpassingen en bijkomende kosten zoals manifestcorrecties achteraf. Wanneer wij een duidelijke en complete BL instructie van u ontvangen, kunnen wij deze op tijd aanleveren bij de rederij en eventueel aanpassingen na controle van de draft BL doorvoeren.

Rederijen sluiten hun manifesten steeds sneller na vertrek van het schip. De BL instructie ontvangen wij bij voorkeur direct na belading van de container(s), maar uiterlijk 24 uur voor de closing van de boot.

Heeft u vragen over het opmaken van de BL instructie of het voorkomen van manifestcorrecties? Neem dan contact op met onze Customer Service Department.