<  NIEUWS
Waiver document
2 november 2016

Een Waiver document, ook wel Cargo Tracking Note genoemd, wordt in diverse Afrikaanse landen gebruikt om toezicht te houden op het export- en importverkeer. Maar wat is het en wat staat er in?

De plicht van het indienen van het document is ingesteld door de regering om het land van bestemming in de ‘pre-arrival fase’ te voorzien van informatie over de lading. Dit kan nodig zijn om bijvoorbeeld te voldoen aan de eisen van de ISPS code (International Ship and Port Facility Security code).

Het Waiver document moet ingediend zijn bij de ontvangende autoriteiten voordat de lading aankomt in de loshaven en bevat de volgende informatie:

• Volledige gegevens van de exporteur/importeur
• Manier van verscheping
• Type en waarde van de goederen
• Naam van het schip
• Kosten van het goederenvervoer

De volgende landen hebben een Waiver document verplicht gesteld: Angola, Benin, Burkina Faso, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo, Ivoorkust, DR Congo, Gabon, Ghana, Guinee, Libië, Madagaskar, Mali, Niger, Nigeria, Senegal, Tanzania en Togo.

Waar het Waiver document aangevraagd moet worden, verschilt per land. De Customer Service afdeling van Jordex kan het document voor u opmaken en indienen.