<  NIEUWS
Wijzigingen in rederij wereld
3 juli 2019

Hoewel APL al sinds 2017 onder de Franse leiding CMA CGM valt, zal het merk vanaf nu officieel van de Europese markt verdwijnen. Maar ook Hyundai Merchant Marine zorgt voor een aanpassing binnen het overzicht van de allianties. Per 1 april 2020 is de rederij volledig lid van THE Alliance.

In het kader van de bezuinigingsoperatie welke CMA CGM ondergaat is de Franse rederij bezig met het stroomlijnen van de merken die tot het CMA CGM-portfolio behoren, waarvan APL onderdeel was. De fusie moet volgens het management voor een overzichtelijker dienstaanbod gaan zorgen. Daarnaast kan de Franse rederij hierdoor beter de focus gaan leggen op de verschillende specialisaties die zij in huis hebben.

Het merk APL zal vanaf heden alleen gebruikt worden voor de trans-Pacifische markt, de routes tussen Azië en India, de inter-Aziatische routes onder de merknaam CNC, de routes tussen Azië en Oceanië en de Amerikaanse markt.

Tot op heden was Hyundai Merchant Marine een van de weinige grote containerrederijen die zich niet had aangesloten bij de drie allianties THE Alliance, 2M en Ocean Alliance. Om de kwaliteit van de producten en diensten aanzienlijk te verbeteren en de positie op de Europese markt te verbeteren wijzigt Hyundai Merchant Marine (HMM) de organisatorische opzet. Hiermee willen zij hun focus en toewijding op de Middelandse Zee aanscherpen.

De toetreding tot THE Alliance stelt HMM in staat om samen uitgebreidere diensten aan te bieden als gevolg van een breder bereik van de havens en uitbreiding van het productaanbod. Gebaseerd op de aangekondigde plannen van HMM wordt verwacht dat HMM op een totale capaciteit van 519.000 TEU, 34 schepen zal gaan toevoegen. Daarnaast wil de rederij, met toetreding tot THE Alliance, de betrouwbaarheid met betrekking tot de planning verbeteren. Vanaf 1 april 2020 zal het samenwerkingsverband tussen Hapag-Lloyd, ONE, Yang Ming en Hyundai Merchant Marine, onder de handelsnaam THE Alliance vervolgen.